Bij The Chesterfield Brand hebben ze een enorme fascinatie voor leer. Leer moet je ruiken, voelen, proeven en pas dan kun je beoordelen of je een mooi stukje leer in je handen hebt. Of dit echt de tas is die jou de komende tijd gaat vergezellen naar alle fantastische dingen die jij gaat doen. Voor de meeste producten van dit merk geldt dat ze rundleer gebruiken wat op verschillende manieren wordt bewerkt. Het bewerkingsproces is allesbepalend voor hoe de tas er uiteindelijk uit gaat zien. Gaat de tas in de droger, wordt het extra heet gewassen of op het einde nog gepolijst, je krijgt iedere keer een hele andere look. Zit jouw geweldige metgezel ertussen?

Eerlijkheid en duurzaamheid

The Chesterfield Brand wil bewijzen dat het anders kan en dat iedereen positief kan profiteren van betere arbeids- en leefomstandigheden in de mode industrie. Wennekes geloofd in deze aanpak en kan zich meten met het verhaal achter The Chesterfield Brand. Het merk wil in de industrie een nieuwe standaard zetten en een inspiratiebron zijn voor vele door openheid, eerlijkheid en integriteit. Chesterfield (in het kort) brengt dan ook hoogwaardige producten voor betaalbare prijzen. Elke spil in de productiecyclus wordt eerlijk en gelijkwaardig beloond. Grondstoffen en materialen worden met respect voor natuur en mens verworven en verwerkt en het merk ziet er streng en persoonlijk op toe dat alle handelingen in de productie worden verricht naar de Europese norm. Het merk wil echt laten zien dat succes, eerlijkheid en kwaliteit betaalbaar kunnen blijven, zodat de consument een fantastisch gevoelsproduct krijgt zonder diep in de buidel te hoeven tasten. 

Het Chesterfield leerlooiproces

Als de koeienhuid aankomt in de looierij, wordt de huid eerst in een grote trommel gewassen en geweekt zodat de haren loslaten. Vervolgens wordt de huid gelooid in vaten, dit om haarresten te verwijderen en bederf tegen te gaan. Voor dit proces kunnen verschillende sto?en gebruikt worden, The Chesterfeld Brand maakt zowel gebruik van chemisch als plantaardig looien. Hierna wordt het leer geperst om vocht uit het leer te halen.

De toplaag en onderlagen worden van elkaar gesplitst, de egale toplaag is de mooiste en stekste laag van de huis. Na het splitten wordt de huid voor een tweede keer gelooid in vaten voor de gewenste afwerking, kleur en soepelheid. De gesorteerde huiden worden hierin geverfd en gevet.

Het leer wordt vervolgens soepel geklopt en gedroogd. Dit drogen kan aan de hand van een vacuümpers of met een droogoven waarbij de huiden hangen. In India hebben wij de mogelijkheid om het leer aan de zon te drogen, hierdoor krijgt het leer een nog diepere kleur. Na dit proces is het leer klaar voor de nabewerking.

Ten slotte wordt de fnishlaag op de huid aangebracht met bijvoorbeeld een spuitmachine. Vergeet niet: geen huid is hetzelfde en daarom is elk leren product uniek. 

The Chesterfield Brand bij Wennekes

Over het toevoegen van The Chesterfield Brand hebben we bij Wennekes niet lang hoeven nadenken. Door hun eerlijke en duurzame productieproces en hun kwalitatief hoogwaardige producten voor een betaalbare prijs is het een perfecte toevoeging aan het assortiment van Wennekes. Kom je een kijkje nemen in het assortiment wat wij in onze winkels presenteren van dit prachtige merk? Wij zouden het geweldig vinden als je voor advies naar een van onze winkels komt. Wij helpen je graag bij het vinden de ideale tas die jouw karakter onderstreept, en waar jij je helemaal comfortabel mee voelt.

Online bestellen

Iets moois op het oog, maar geen tijd om even naar de winkel te komen? Ook geen enkel probleem, bestel het artikel van jouw keuze nog online en deze gaat (meestal) dezelfde dag nog de deur uit! In elk geval wordt de tas of portemonnee binnen 3 dagen bij jou thuisbezorgd. En dat tegen de scherpste prijs!