Submenu

Historie Wennekes.nl

VADER EN DOCHTER OVER DE HISTORIE VAN WENNEKES.NL

 

GERT VAN DRUTEN:

“De winkel onder de naam Wennekes bestaat al sinds 1926. Eerst aan het Plein te Tiel, waar alleen ondermode en hoeden te koop waren. Later kwamen hier lederwaren bij. Na de oorlog is de winkel vanaf 1954 aan de Waterstraat te Tiel gevestigd.” 

LARA VAN DRUTEN:

“Inmiddels heeft het familiebedrijf 7 vestigingen en is de vierde generatie actief binnen het bedrijf. De passie voor tassen en koffers wordt van generatie op generatie overgebracht!”

GERT VAN DRUTEN:

“Jan Wennekes, de tweede generatie, heeft de winkel vanaf de jaren ’50 verder ontwikkeld. Alsof hij mijn vader was heeft hij mij in de jaren ’80 wegwijs gemaakt in lederwarenland. Maar ook mij de vrijheid gegeven om eigen ideeën in te brengen. Zoals ik nu probeer te doen met mijn dochter Lara, met als resultaat een “up-to-date” webshop (toch iets van deze generatie) en een unieke combinatie tussen het gemak van online en de service van offline.”

LARA VAN DRUTEN:

“Misschien wel leuk om daar iets over te vertellen; in 2010 heeft Wennekes een webwinkel gelanceerd, allereerst onder de naam Kofferweb.nl. Na vele uren van overleg aan de keukentafel ontstond in 2016 het idee om een totaal vernieuwde webshop te realiseren; www.wennekes.nl. Wennekes.nl biedt meer dan alleen producten, het geeft onze klanten te mogelijkheid om zich vanuit de luie stoel te oriënteren of producten te bestellen. Of onze klanten nou offline of online willen kopen, bij ons hoeven ze geen keuze meer te maken, naargelang de behoefte kan de klant beide richtingen uit binnen hetzelfde vertrouwde winkelconcept. Een totaalpakket onder een dak! Dat is nu het gemak van online, met de service van offline (zoals opa dit bedoeld had!)."

GERT VAN DRUTEN:

“Ja, goede service en persoonlijke aandacht staan nog steeds hoog in het vaandel bij Wennekes, al vier generaties lang.”

LARA VAN DRUTEN:

“De webshop en de fysieke winkels zijn volledig geïntegreerd. Zo kunnen klanten op de webshop zien in welke winkels hun favoriete artikel nog op voorraad is. Heel handig en gebruiksvriendelijk. Klanten kunnen zelf bepalen, hoe en wanneer zij hun aankoop bij Wennekes doen. Online of offline. Dezelfde service als de klanten van onze winkels gewend zijn”, besluit zij tevreden.