Submenu

Ruilen & Retourneren

In een gewone winkel is het mogelijk om een product te bekijken en te beoordelen. Dit kan in onze webwinkel niet, vandaar dat je het recht hebt om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden. Deze herroepingstermijn verstrijkt na 14 dagen nadat u het product thuis heeft ontvangen. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstrekenOm gebruik te maken van je bedenktijd kun je ons een schriftelijker verklaring per mail sturen of gebruik maken van het modelformulier.

Wij zijn sinds 13 juni 2014 door de overheid verplicht om dit wettelijke modelformulieraan te bieden voor het retourneren van een product of order. Wij adviseren om dit modelformulier niet te gebruiken, omdat deze afwijkt van onze standaard procedure en deze voor vertraging kan zorgen. Gebruik daarom het retourformulierdat wij mee hebben gezonden met de order om ons op te hoogte te stellen en stuur een mail naar o.v.v. je ordernummer: info@wennekes.nl. Deze procedure is eenvoudiger en voor ons makkelijker te verwerken, waardoor wij, na de bedenktijd, het geld sneller terug kunnen storten op je rekening. Wij zullen zo snel mogelijk het verschuldigde bedrag terug storten op je rekening, uiterlijk binnen 14 dagen nadat je de herroeping aan ons hebt gemeld. Wij mogen echter wachten met terugbetalen totdat wij het product terug hebben ontvangen of dat je hebt aangetoond het product te hebben verstuurd al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Gevolgen van de herroeping/bedenktijd;

  • Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment heeft gedaan, inclusief de door jouw betaalde leveringskosten terug. Wanneer je kiest voor een duurdere verzendmethode krijg je alleen de kosten van de standaard verzendmethode terug.Wij mogen wachten met het terugstorten van het geld totdat de goederen door ons zijn ontvangen of wanneer je kunt aantonen dat de retourzending onderweg is (bijvoorbeeld met een track-en-trace code). Je bent dus op tijd als je de goederen terug stuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
  • Wij zullen het aankoopbedrag terug betalen met hetzelfde betaalmiddel als waar de aankoop mee gedaan is. Mochten we graag van een andere mogelijkheid gebruik maken, zullen wij dit altijd eerst met je bespreken voor een akkoord.
  • Graag de artikelen (bij voorkeur) in de originele- of anders nette verpakking, ongebruikt en voorzien van originele labels retour sturen. Uiteraard mag je het artikel wel uit de verpakking halen om het te kunnen bekijken. Ook eventuele beschadigde artikelen nemen wij terug, maar in dat geval brengen wij kosten in rekening. Deze kosten zullen wij bepalen aan de hand van wat de daadwerkelijke beschadiging aan het product. Deze kosten kunnen dus varieeren. Mocht het artikel niet meer geschikt zijn voor verdere verkoop, zou het in theorie zo kunnen zijn dat wij 100% van het aankoopbedrag rekenen. 

Retourneren

Je kunt bij onze webwinkel op twee verschillende manier retourneren, namelijk via de post of de bestelling terugbrengen naar een van onze winkels. Onderstaand lees je meer over de verschillende mogelijkheden. 

Retourneren via post naar Wennekes.nl

In deze paragraaf leggen wij uit hoe je je bestelling het eenvoudigste kunt retourneren. Indien je de bestelling via de post wilt retourneren, dan is dit op eigen kosten. Wij raden je aan om gebruik te maken van een koeriersdienst die je verzekert voor de waarde van de producten die terug worden gestuurd, of je een bewijs van verzending geeft. Je zult een verzendbewijs ontvangen van PostNL. Zorg dat je deze goed bewaard tot dat je retour volledig is afgehandeld. Jij bent verantwoordelijk voor het correct retourneren van het artikel. Voeg het volledig ingevulde retourformulier toe aan het pakket (deze wordt ook standaard meegeleverd bij de bestelling). Graag ook de reden invullen waarom je het product wilt retourneren, dit helpt ons om onze collectie of service te verbeteren.

Verzend het pakket naar:

Wennekes.nl

Simon Stevinstraat 3

4004 JV Tiel

Alle goederen worden bij ontvangst geïnspecteerd. Artikelen moeten onbeschadigd worden geretourneerd met de labels indien redelijkerwijs mogelijk er nog aan bevestigd. Bij waardevermindering mogen wij kosten in rekening brengen. Wij streven ernaar om bij elke retourzending het volledige aankoopbedrag inclusief eventuele standaard verzendkosten zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding terug te storten op de rekening die je hebt gebruikt voor de originele aankoop.

Gratis retourneren in een van onze winkels 

Je kunt je bestelling terugbrengen naar een van onze winkels. Op onze winkelpagina kun je heel eenvoudig (mits je je locatievoorzieningen van je computer inschakelt) een routebeschrijving per filiaal uitdraaien. Zorg ervoor dat je altijd het ingevulde retourenformulier en de factuur meeneemt naar de winkel. Wij kunnen niet garanderen dat de winkels je direct het aankoopbedrag terug kunnen geven. Uiteraard zullen we er alles aan doen om dit wel mogelijk te maken. Mocht het toch niet lukken, zullen wij het aankoopbedrag op je rekening (waarmee je je aankoop hebt gedaan) overmaken via Wennekes.nl.

Alle goederen worden bij ontvangst geïnspecteerd. Artikelen moeten onbeschadigd worden geretourneerd met de labels er nog aan bevestigd. Het aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, overgemaakt op de rekening die je gebruikt hebt voor de orginele aankoop.  

Retourafhandeling Wennekes.nl

Wij zullen zo spoedig mogelijk – maar uiterlijk binnen 14 dagen -  nadat je ons op de hoogte hebt gebracht van het herroepen van je aankoop, je geld terug te storten op jouw rekening. We mogen wachten met terug betalen totdat we de retourzending hebben ontvangen of tot dat je kunt aantonen dat de retourzending naar ons onderweg is.

Ruilen

Heb je je bestelling ontvangen en ben je toch niet helemaal tevreden? Had je liever een kleinere maat koffer gehad bijvoorbeeld? Je kunt je bestelde product altijd binnen 14 dagen ruilen, hiervoor bieden wij drie verschillende mogelijkheden;

  • Je brengt ons via een e-mail naar info@wennekes.nl op de hoogte van dat je een artikel wilt ruilen. Je kunt het artikel waarvoor je het wilt ruilen direct bestellen in onze webshop. Het voordeel hiervan is dat wij je direct het nieuwe gekozen product zullen toesturen (mits voor 12:00 besteld). Wanneer we het andere product hebben ontvangen, zullen wij meestal direct, maar uiterlijk binnen 14 werkdagen het aankoopbedrag van het eerste artikel aan je overmaken. 
  • Je bestelling kun je ook gaan ruilen in een van onze winkels. Neem contact op met onze klantenservice en neem dan de factuur mee als bewijs dat het artikel op onze webshop is gekocht. Je kunt dan een artikel uitzoeken met een gelijkwaardige prijs, of eventueel iets bijbetalen. Kleine verschillen kan de winkel eventueel aan je terugbetalen, maar dit kunnen we helaas niet garanderen. Wij zullen het verschuldigde bedrag zo spoedig overmaken op je rekeningnummer.