Fjall Raven

Fjall Raven

Al meer dan 50 jaar in dienst van de natuur! Al sinds de oprichting van Fjall Raven is het hun drijfveer om producten te ontwikkelen die het voor mens makkelijker maken om van de natuur te genieten. Ake Nordin was pas veertien jaar oud toen hij het rugzakframe bedacht dat de basis zou vormen voor het bedrijf Fjall Raven. Ake was padvinder en vond het heerlijk om buiten te zijn. Hij was echter niet tevreden met de rugzakken van die tijd die als oncomfortabele zakken tegen je onderrug aanhingen. In een tijdschrift had hij gelezen dat het gewicht hoog en dicht bij je rug moest liggen om zware lasten te kunnen dragen. Toen hij op een dag de bergen in wilde gaan, timmerde hij een rugzakframe van hout waar hij een draagzak voorop naaide. Bekijk snel de Fjall Raven collectie van nu! 

DE NATUUR VOOR ALLES

Het doel van Fjall Raven is om producten te maken die lang mee gaan en slijtvast, functioneel en tijdloos zijn, en daarmee dus een zo klein mogelijke belasting voor de natuur. Zo heeft de productiefilosofie er al sinds 1960 uitgezien. Werken aan duurzaamheid betekent dat we ervoor zorgen dat toekomstige generaties dezelfde kwaliteit van leven kunnen hebben als wij. Deze werkzaamheden hebben een milieu-, financieel en sociaal aspect. In 2013 heeft Fjall Raven daarom the Fjall Raven-Way opgezet als centraal beleid voor de verantwoordelijkheden binnen ons bedrijf. De inzet van Fjall Raven komt op veel manieren tot uitdrukking; van hoe de productie werkt en de materialen die er gebruikt worden tot initatieven voor dierenbescherming en werkomgeving. Tevens organiseert het bedrijf ook activiteiten om kennis over het buitenleven en de natuur te verspreiden zoals Fjall Raven Polar en Fjall Raven Classic. Bovendien voeren ze concrete steunmaatregelen uit, zoals het werk om de met uitsterven bedreigde Scandinavische poolvos te redden. Het dier ligt extra gevoelig bij het bedrijf Fjall raven omdat het zijn naam aan het bedrijf heeft gegeven (poolvos = fjallrav in het Zweeds). 

FJALL RAVEN BIJ WENNEKES.NL

Met de tassen van Fjall Raven ga je het avontuur aan! Je kiest voor duurzaamheid, gezondheid, stijl en functionaliteit met deze fijne tassen van Fjall Raven. Goed voor jouw rug, voor de natuur en de dieren. Wat wil je nog meer? Ook zo een avonturier aan je collectie toevoegen? Bestel deze dan snel bij ons in de webshop. Je kunt er ook voor kiezen om de tas van jouw wens in te bekijken en op te halen in een van onze winkels. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan je graag te woord en helpen je graag met al je vragen omtrent de Fjall Raven collectie!